2.BT mladších žáků – Březenecká

Napsáno autor & v rubrice krajské soutěže.

Peška, Hájková, Vyskočil

20. října se konal na Baníku Březenecká již 2. bodovací krajský turnaj mladších žáků. Meziboří reprezentovali Jan Peška ml. a Vojtěch Vyskočil. Součástí týmu také byla Marie Hájková z Kopist.

Velkou pozornost na sebe upoutal Peška, když mohl suverénně vyhrát svou skupinu. Po výhrách 3:0 nad jirkovským Vopatem a chomutovským Michalem vedl Honza 2:0 i nad Vitiskou z Krupky. Nakonec se mu ale 3. zápas nepodařilo vyhrát. To ho však nemuselo mrzet, když postoupil do hlavního pavouku. Tam v 1. kole vyřadil Danka z Krupky a až ve čtvrtfinále proti němu nastoupil Karbula z oddílu Sever Žatec. S více zkušeným Karbulou již Honza prohrál, ale s ním uhraný set mu dopomohl dostat se v krajském žebříčku až na 11. místo!! To by mu zajistilo kvalifikaci mezi 12ti nejlepšími mladšími žáky pro Pohár olympijských nadějí, který se bude letos konat 15.12. Ale aby pojistil svou účast na tomto vrcholovém turnaji, musí se mu stejně tak vydařit 3. bodovací turnaj, který poprvé uspořádá právě BANÍK MEZIBOŘÍ dne 24.11. na ZŠ Meziboří.

Velký křest do závodního pingpongového světa zažil Vojta Vyskočil. Tomu se podařilo ve skupině potrápit kláštereckého Hoška, když mu sebral druhý set. Přestože nakonec Vojta 1:3 prohrál, dokázal 3 sety hrát poměrně vyrovnaně s momentálně 9. hráčem kraje. Vojta bude dál trénovat, aby se na mezibořském 3.BT blýskl v ještě lepším světle. Vojta se momentálně pohybuje na 27.-29. místě krajského žebříčku.

Také je třeba se zmínit o Marušce Hájkové. Tato velmi snaživá dívka vyhrála s teplickou Škabradovou čtyřhru mladších žákyň. Že by se nám zde rodila taková „pingpongová Lucie Hradecká“? Maruška i přes velkou konkurenci ve dvouhře mohla postoupit do hlavního finále. Protože má velkou šanci se probojovat na Pohár olympijských nadějí, musí také podobně jako Jan Peška zabojovat na mezibořském bodováku.

Doufejme, že se na Meziboří představí také Vojtova sestra Anička a na poslední chvíli se jí také podaří proklouznout na PON. Hlavní trenér Jiří Dvořák vyzývá všechny žáky, aby mu na tréninku dokázali, že jsou hodni reprezentovat baník Meziboří na své domácí půdě.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kontrolní kód *